Zwangerschapsmassage Cursus

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in het lichaam van de zwangere vrouw. Deze verandering kan klachten veroorzaken zoals bekkeninstabiliteit, vochtophoping in de benen en armen, klachten in de onderrug en klachten rondom de schouderbladen. Een zwangerschapsmassage is hierbij de uitkomst. De massage werkt kalmerend, verlicht de mogelijke pijn en helpt in het herstel. De massage geeft rust op emotioneel gebied aangezien er hormonaal ook veel gebeurt in de zwangerschapsperiode. De aanstaande moeder maakt nog meer contact met haar kindje.

Cursus

Tijdens deze zwangerschapsmassage cursus leer je wat de veranderingen zijn op o.a. anatomisch en hormonaal vlak voor een zwangere vrouw en leer je hoe je op een verantwoordelijke manier een zwangerschapsmassage kan geven. Hierbij maken we de vertaalslag naar de massagetechnieken, aanraking en aandachtspunten op het lichaam. Ook komen de anamnese en contra-indicaties aan bod.

Na deze cursus ben je in staat om de zwangere vrouw een compleet massage aanbod te bieden. Je kunt een zwangerschapsmassage geven rekening houdend met de klachtgebieden.

Er zijn twee modules die je kan volgen: zwangerschapsmassage in zijligging en zwangerschapsmassage in buikligging. De modules zijn los van elkaar te volgen.

Module Zwangerschapsmassage cursus in zijligging (2 dagen):

Tijdens de twee-daagse zwangerschapsmassage cursus in zijligging leer je nieuwe technieken om zowel de gehele achterkant van het lichaam, als de armen, benen, nek en hoofd te masseren van de zwangere vrouw. Je zal ook leren een buikmassage te geven. We staan deze dagen stil bij de theorie omtrent de zwangerschapsmassage; wat zijn de ongemakken en complicaties (denk aan diabetes, spataderen, carpaal tunnel syndroom, bekkenpijn), contra-indicaties en hoe masseer je verantwoord. We zullen masseren met de focus op klachtgebieden, zoals bekkenpijn of lage rug klachten. De cursus wordt afgesloten met een dag waarin flow, massagecombinaties en onderarm technieken samenkomen om een complete zwangerschapsmassage te kunnen geven.

Module Zwangerschapsmassage cursus in buikligging (2 dagen):

Bij de zwangerschapsmassage cursus in buikligging maken we gebruik van een massagetafel speciaal voor zwangere vrouwen. Deze tafel heeft zowel voor de buik als voor de borst uitsparingen waardoor het comfortabel is voor de zwangere vrouw om ‘op haar buik’ te liggen. Tijdens deze cursus leer je technieken om de gehele achterkant van het lichaam van de zwangere vrouw te masseren lettend op de focusgebieden rondom het bekkengewricht. Naast nieuwe technieken leer je ook combinaties te maken en flow te creëren in je massage. Aan het einde van de cursus ben je in staat een volledige massage te geven in buikligging.

Wil jij zwangere vrouwen een volwaardige en verantwoordelijke massage aanbieden? Meld je dan aan voor de eerstvolgende cursus.