Veel gestelde vragen

Waarom is Dansage uniek?

De kracht van aanraking en muziek, dat is wat we met Dansage overbrengen. We maken de vertaalslag van muziekflow naar massageflow. Met muziek voegen we een extra element toe aan deze massagetechniek. De muziek voedt de massage.  Dansage wordt voornamelijk uitgevoerd met de onderarmen. De vloeiende massage bewegingen worden op dynamische wijze overgebracht, rekening houdend met de aanraking, het ritme, de maat en de intensiteit van de muziek.  Ons motto “Muziek is emotie, massage is aanraking! Je beleeft de muziek”

Hoe is Dansage ontstaan?

Dansage is een samensmelting van massage, muziek en dans. Oprichter Julien Patterson heeft Dansage zelf ontwikkeld vanuit zijn passie voor massage, muziek en dans. Tijdens een event werd deze techniek voor het eerst als free flow massage stijl uitgevoerd door Julien Patterson. (intuitief) Daarna werd Dansage gevormd en uitgebreid tot een officiële massagestijl.

Hoe kan ik Dansage leren?

Je kan de Dansage leren door het volgen van het Dansage cursustraject, wat uit vier opvolgende cursussen bestaat: eendaagse introductie-, tweedaagse practitioner I-, tweedaagse practitioner II cursus en het tweedaagse licentietraject. Het is ook mogelijk om de Forearm stoelmassage cursustraject te volgen bestaande uit de tweedaagse basic cursus en de tweedaagse advanced cursus.

Is een vooropleiding vereist om de Dansage cursussen te volgen

Een vooropleiding geeft een goede basis om de Dansage techniek te leren. De Dansage is een verdieping en uitbreiding voor masseurs of specialisten die reeds een opleiding hebben gevolgd.

Ik heb de Dansage Cursus gevolgd. Wat kan ik nu?

Na de Dansage Cursus te hebben gevolgd, kun je de basis onderarm technieken toepassen voor de rug, nek en schoudergebied. Wil je je verder ontwikkelen in deze techniek dan kun je je inschrijven voor de vervolgcursussen.

Kan ik als stoelmasseur ook de Dansage leren?

Voor stoelmasseurs biedt Dansage het Forearm stoelmassage cursustraject, bestaande uit een tweedaagse basic cursus en een tweedaagse advanced cursus.

Geeft Dansage ook demonstraties?

Ja, wij geven o.a. demonstraties en workshops tijdens evenementen. Ons Dansage massageteam is in te huren voor o.a. bedrijfsmassages en festivals. Het Dansage massageteam bestaat uit zes masseurs.

Geeft Dansage ook workshops?

Ja, wij geven workshops. Je kunt contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Wordt de Dansage ook binnen de Spa – en wellnessbranche gegeven?

Dansage geeft trainingen binnen spa’s, sauna’s en massagepraktijken(salons). Masseurs worden getraind om de Dansage binnen de spa/sauna te kunnen geven. Interesse? Vraag  naar de mogelijkheden.