Wij wensen je het allerbeste voor 2020! Hopelijk heb je goede feestdagen gehad waarin je hebt kunnen reflecteren. Reflecteren op al het moois wat 2019 je gebracht heeft en op de leerzame momenten die je meeneemt in het nieuwe jaar. Dat je in 2020 verder je dromen mag gaan leven, nog meer inspiratie mag opdoen en vooral doet wat goed voor jou voelt.

Met Dansage kijken we terug op een fijn jaar waarin we nog meer mensen hebben mogen raken met onze massage stijl en kijk op het leven. Graag zetten we deze lijn voort en wie weet komen we jou (weer) tegen op onze weg. 

Dit zou zomaar kunnen zijn bij onze nieuwe training, cursussen, op Ibiza, op evenementen of in de praktijk.

Je bent van harte welkom!

Julien & Katrien 


10-daagse Massage Training – februari

Steeds meer mensen willen graag echt contact leren maken en de ontspanning en rust opzoeken. Dit zijn mooie voornemens zo in het begin van een nieuw jaar. Word jij hier ook enthousiast van? Gun jezelf dan een mooie 10-daagse massage training. 

Wat kan je verwachten?

De 10-daagse massage training is voor iedereen die masseur wil worden maar nog geen ervaring heeft. In de training verwelkomen we ook mensen die wel wat geproefd hebben van massage maar graag nog een stevigere basis willen leggen wat betreft theorie en/of praktijk. 

Je leert volledige en volwaardige massages te geven om mensen weer met zichzelf in contact te laten komen en op te laden. Nadat je de basis van massage eigen hebt gemaakt zal je uiteindelijk je eigen stijl ontwikkelen. Je leert daarnaast de basis van anatomie en fysiologie voor een gedegen kennis van het menselijk lichaam. 

Praktische info
Data:            Start zaterdag 1 februari 2020 – Einde zaterdag 13 juni 2020
Locatie:        Dansage Studio, Zwarte Woud 216, Utrecht
Kosten:         €1.275,- 
Meer info:    www.dansage.nl/massage-opleidingen/10-daagsemassagetraining


Dansage cursus op Ibiza – mei (nog 3 plekken)

Ben jij op zoek naar een verdiepende massage cursus op een magisch eiland in combinatie met een fijne vakantie? Dan is de Dansage cursus op Ibiza wat voor jou! Ga van 21 t/m 26 mei 2020 met ons mee….er zijn nog maar 3 plekken beschikbaar.

Wat kan je verwachten?

Heb jij één of meerdere Dansage cursussen gevolgd? Dan kan je met ons meer naar Ibiza. Tijdens deze Dansage week leer je nieuwe technieken, meer flow en combinaties die je nog niet eerder hebt geleerd in de cursussen in Nederland. Je combineert deze verdiepende massage cursus met een heerlijke tijd op een prachtig eiland. 

WIl je deze cursus volgen, maar je hebt nog geen Dansage cursussen gevolgd? Via deze link kan je je aanmelden voor de eerstvolgende Practitioner cursus(sen) voordat je naar Ibiza gaat.

Praktische info
Datum:          Donderdag 21 mei – dinsdag 26 mei 2020 
Cursus:         22 mei t/m 25 mei zijn cursusdagen. 21 mei en 26 mei zijn reisdagen
Indeling:        Ontbijt, cursusochtend, lunch, vrij (1 maal gezamenlijk diner)
Kosten:         €925,- exclusief btw
Meer info:     www.dansage.nl/cursussen/massagecursus-op-ibiza


Dansage cursus modules – januari en februari

En ook in 2020 kan jij je verdiepen in de massage stijl: Dansage. In de Dansage Practitioner cursussen leer je o.a. vernieuwende onderarm technieken. De technieken geven een diepe ontspanning en je gaat vanuit je hoofd meer in je lijf. Als masseur is het fijn dat je je handen meer kan ontlasten. Daarnaast leer je je gehele lichaam optimaal in te zetten. Een massage stijl waarin massage, muziek, flow, diepe ontspanning en nog veel meer één worden. Of zoals een cursist onlangs zei: ” de massage smelt samen met de muziek. Een massage die diep en intens aanvoelt”.

Wil jij kennis maken met Dansage? Kom dan naar de eerstvolgende cursus(sen):

Dansage Practitioner I cursus – vrijdag 31 januari

Dansage Terugkomdag – zondag 9 februari
> (voor cursisten die al Dansage cursussen hebben gevolgd + nog enkele plekken beschikbaar)


Zwangerschapsmassage cursussen – januari

Bij Dansage kan je ook leren om de zwangere vrouw een ontspannende massage te geven. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam en een zwangerschapsmassage biedt hierbij uitkomst. De massage werkt kalmerend, verlicht de mogelijke pijn en helpt in het herstel. 

Lees hier meer over de zwangerschapsmassage cursussen die we aanbieden:

Cursus Zwangerschapsmassage in zijligging – zaterdag 25 januari
Tijdens de zwangerschapsmassage cursus in zijligging leer je massagetechnieken om zowel de gehele achterkant van het lichaam, als de armen, nek en hoofd te masseren van de zwangere vrouw. We staan deze dag stil bij de theorie omtrent de zwangerschapsmassage; wat zijn de ongemakken en complicaties, contra-indicaties en hoe masseer je verantwoord. 

Cursus Zwangerschapsmassage in buikligging – zondag 26 januari
Bij de zwangerschapsmassage cursus in buikligging maken we gebruik van een massagetafel speciaal voor zwangere vrouwen. Deze tafel heeft zowel voor de buik als voor de borsten uitsparingen waardoor het comfortabel is voor de zwangere vrouw op ‘op haar buik’ te liggen. Tijdens deze dag leer je ook de theorie omtrent de zwangerschapsmassage en technieken om de gehele achterkant van het lichaam te masseren lettend op de focusgebieden rondom het bekkengewricht. Naast nieuwe technieken komen er ook combinaties en het creëren van flow in je massage aan bod. Aan het einde van de cursus ben je in staat om een volledige massage te geven in buikligging.


Forearm stoelmassage cursussen – februari

Ben je op zoek naar een stoelmassage cursus of een verdieping die verder gaat dan de traditionele stoelmassage? Dan ben je bij Dansage aan het goede adres. 

Tijdens de Forearm stoelmassage cursussen leer je mooie, lange onderarm technieken, combinaties en elleboogtechnieken. Je werkt tijdens deze dagen voornamelijk met olie. Daarnaast staat de dynamiek en beweging rondom de stoel centraal met de focus op je eigen houding en flow. 

Lees hier meer over de verschillende modules:

Forearm stoelmassage cursus module 1 – vrijdag 14 februari

Forearm stoelmassage cursus module 2 – zondag 16 februari
> (te volgen na de 1e module)

Nieuwe cursussen en Nieuwe Data!

1-DAAGSE FOREARM STOELMASSAGE CURSUSSEN

De Forearm Stoelmassage cursusmodules zijn een uitbreiding op en verdieping van de huidige stoelmassage kennis van (stoel)masseurs. In tegenstelling tot traditionele stoelmassage cursussen werk je tijdens deze cursussen voornamelijk met massageolie.

De Forearm Stoelmassage cursus bestaat uit twee modules van ieder één dag: 

Module 1:
– Werken aan onderarm technieken over de kleding heen
– Onderarm technieken met olie voor stoelmassage
– Focus op lichaamshouding en dynamiek 
– De Forearm dynamiek en combinatie van technieken
– Specifieke technieken voor de rug, nek, schouder regio

Module 2:
– Korte herhaling module 1
– Uitbreiding onderarm technieken met olie 
– Continue aandacht Focus lichaamshouding
– Werken aan je flow 
– Specifieker maken van Forearm dynamiek en combinaties

GEZICHT / NEK / SCHOUDER MASSAGE CURSUS

De Gezicht / Nek / Schouder massage cursus is een nieuw cursus die we aanbieden. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om met nieuwe technieken, flow en aandacht een volledige gezicht, nek en schouder massage te geven. Deze massage kan je ook inzetten als afsluiting van een volledige lichaamsmassage.

Tijdens de cursus leer je verschillende stretches, effleurages, (onderarm) massage technieken en combinaties. Met de subtiele aanraking van de onderarmen leer je om iemand helemaal te laten ontspannen!

WIL JIJ EEN EXTRA ELEMENT TOEVOEGEN AAN JE MASSAGE?

SCHRIJF JE DAN IN VOOR DE EERSTVOLGENDE CURSUS OP 1 DEC 2018

Tijdens de zwangerschapsmassage cursus leer je om op een verantwoordelijk manier een zwangerschapsmassage te geven. Je komt meer te weten over de veranderingen in het lijf wanneer een vrouw zwanger is en hoe om te gaan met contra-indicaties. Je maakt nieuwe massagetechnieken eigen en geeft aandacht aan de aanraking en eventuele klachtgebieden.

Er zijn twee modules die je afzonderlijk van elkaar kan volgen. Beide modules zijn twee dagen:

Module: Zwangerschapsmassage cursus in zijligging
Je leert in deze cursus nieuwe technieken om zowel de achterkant van het lichaam, als de armen, benen, nek en hoofd te masseren van de zwangere vrouw. Je zal ook leren een buikmassage te geven. Ook de theorie omtrent de zwangerschap komt aan bod; ongemakken, complicaties zoals bekkenpijn en carpaal tunnel syndroom, maar ook contra-indicaties en hoe je verantwoord masseert. De cursus wordt afgesloten met een dag waarin flow, massagetechnieken en onderarm technieken samenkomen om een complete zwangerschapsmassage te kunnen geven.
SCHRIJF JE IN VOOR DE CURSUS IN ZIJLIGGING OP 9 EN 10 MAART 2019
 

Module: Zwangerschapsmassage cursus in buikligging
Tijdens deze cursus maken we gebruik van een massagetafel speciaal voor zwangere vrouwen. Deze tafel heeft zowel voor de buik als voor de borst uitsparingen waardoor het comfortabel is voor de zwangere vrouw om ‘op haar buik’ te liggen. Je leert technieken voor de gehele achterkant van het lichaam lettend op klachtgebieden. Je leert ook massage combinaties te maken en flow te creëren in je massage.
 
Tijdens de Dansage Cursus leer je nieuwe onderarm technieken voor de rug, nek en schouders. Je leert optimaal te werken met je lichaam en hoe je dynamiek en flow in je massage kan creëren. We nodigen je uit om tijdens deze dag open te staan voor nieuwe ervaringen, manier van masseren en om technieken en flow eigen te maken die een extra toevoeging kunnen zijn in je massages.

De volgende elementen komen terug in deze cursus:
– Forearm (onderarm) technieken voor de rug, nek en schouders
– Lichaamshouding tijdens de massage
– Dansage basic steps en dynamiek
– Combinaties onderarm technieken

Maak kennis met Dansage tijdens de eerstvolgende cursus op zondag 9 decemberSCHRIJF JE HIER IN!

Heb je afgelopen jaren meerdere Dansage cursusmodules gevolgd en wil je graag weer wat Dansage technieken en combinaties opfrissen? Wees dan welkom tijdens de Refresh Training.

Tijdens de Refresh Training gaan we met (onderarm) technieken en combinaties aan de slag. We starten de dag met dans- en beweging oefeningen. Opvolgend zullen we een selectie technieken van alle cursusmodules herhalen en aanvullen met nieuwe combinaties. 

Wees welkom om op zondag 23 december samen met andere oud-cursisten deel te nemen aan de Refresh Training! SCHRIJF JE HIER IN!

 
De cursusdata voor de komende maanden zijn bekend! Heb je vragen over de cursussen? Laat het ons weten via info@dansage.nl

Wil je je gelijk inschrijven voor een cursus? Dat kan via onze website www.dansage.nl en we verwelkomen je graag!

Massage Opleiding én nieuwe cursussen!

OPLEIDING TOT MASSAGE PROFESSIONAL

” Leer masseren met Flow en Aandacht “
Sinds januari 2018 kan je bij Dansage naast cursussen en trainingen nu ook een volwaardige opleiding tot masseur volgen. In negen maanden (19 lesdagen) leer je de basis van masseren en ontwikkel je je eigen stijl. Naast anatomie, fysiologie en massagetechnieken leer je over de gehele werking van het lichaam en de geest. Je gaat aan de slag met triggerpoints en komt meer te weten over het ondernemerschap. Daarnaast leer je verbinden en flow te creëren in je massage. Ook krijg je les in de bijzondere massagestijl: Dansage.
We streven ernaar om jou als student inhoudelijk kwalitatieve en vernieuwende lesstof over te brengen, professioneel te begeleiden en persoonlijke aandacht te bieden.
 
Interesse in de opleiding? Neem contact met ons op en we beantwoorden graag jouw vragen. Je bent ook van harte welkom om bij ons langs te komen.

LEER MASSEREN MET ONDERARMTECHNIEKEN

De Forearm stoelmassage cursus is een uitbreiding en verdiepingcursus voor (stoel)masseurs. In tegenstelling tot een traditionele stoelmassage cursus werk je tijdens deze cursus voornamelijk  met massageolie.

De Forearm stoelmassage cursus bestaat uit twee modules van ieder twee dagen: Basic en Advanced.
De Forearm stoelmassage Basic cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Werken met je onderarmen
  • Basis onderarmtechniek voor stoelmassage (ontspanning rug, nek, schouders)
  • Werken aan je massageflow voor stoelmassage
  • Forearm dynamiek en integratie (inclusief voetenwerk en houding)

De zwangerschap is een bijzonder periode voor een moeder. Er gebeurt veel in het lijf en enige verlichting tijdens deze intensieve periode is zeer welkom. Een zwangerschapsmassage kan helpen mogelijke pijn te verlichten. Daarnaast kan een zwangerschapsmassage ook op emotioneel gebied positief werken door rust te bieden en door de moeder nog meer in contact te brengen met haar kindje.

Tijdens deze zwangerschapsmassage cursus leer je om op een verantwoordelijk manier een zwangerschapsmassage te geven. Je komt meer te weten over de veranderingen in het lijf wanneer een vrouw zwanger is en hoe om te gaan met contra-indicaties. Je maakt nieuwe massagetechnieken eigen en geeft aandacht aan de aanraking en eventuele klachtgebieden.

De zwangerschapsmassage cursus bestaat uit vier, losstaande, modules:
  • Module 1 Zijligging – 31 mei     
  • Module 2 Zijligging klachtgericht – 7 juni
  • Module 3 Buikligging – 21 juni
  • Module 4 Buikligging flow en combinaties – 28 juni
Van zondag 13 t/m vrijdag 18 mei kan jij de Dansage cursus op Ibiza volgen! Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar.

Tijdens de Dansage cursus op Ibiza combineer je de Practitioner I cursusmodule met een heerlijke vakantie op het mooie en rustgevende eiland Ibiza. Tijdens deze week leer je massage (onderarm) technieken, flow creëren in je massage, massagecombinaties maken en werk je aan je voetenwerk en houding. Voeg hier dans, muziek, massages, heerlijk eten, mooie stranden, natuur en tijd voor jezelf aan toe en jouw verwen week is compleet.

Lees hier meer details over deze bijzonder week en meld je aan! In het najaar kan je van 10 t/m 15 oktober met ons mee naar Ibiza. 

Charlotte (cursist 2017): ” Het waren topdagen! Aan iedereen die overweegt mee te gaan: DOEN! Een prachtige combinatie van muziek, dans, massage, heeeerlijk eten, verwend worden en daar bovenop mooi weer, prachtige locatie en mooie mensen! En alles tot in de puntjes geregeld. Echt geweldig was het! “
Dansage is een unieke massagestijl die zorgt voor een diepe ontspanning en een intensieve beleving waardoor je echt even helemaal uit je hoofd gaat. Door het volgen van meerdere Dansage modules kan je deze techniek en stijl eigen maken.

In de eerst module leer je nieuwe onderarmtechnieken voor de rug, nek en schouders, je leert optimaal te werken met je lichaam en je leert hoe je dynamiek en flow in je massage kan creëren. We nodigen je uit om tijdens deze dag open te staan voor nieuwe ervaringen, manier van masseren en om technieken en flow eigen te maken die een extra toevoeging kunnen zijn in je massages. 

Maak kennis met Dansage tijdens de eerstvolgende introductiecursus op zondag 29 april. 

Naast de cursussen en trainingen die we aanbieden zijn we afgelopen januari gestart met Dansage Massage Opleidingen. Per september 2018 start de eerstvolgende groep met de opleiding tot Massage Professional.

“Leer masseren met flow en aandacht”

Inhoud

Als Massage Professional leer je de basis van massage waarin o.a. de volgende thema’s aan bod komen: fysiologie, anatomie, aanraking, afstemmen, onderarmtechnieken, triggerpoints en klachtgericht werken. Maar je gaat ook kennis maken met Dansage, danstherapie, flow en ondernemerschap. We streven ernaar om jou als student inhoudelijk kwalitatieve en vernieuwende lesstof over te brengen, professioneel te begeleiden en persoonlijke aandacht te bieden. 

Duur en opzet

De opleiding tot Massage Professional zal negen maanden (19 lesdagen) duren. Je krijgt om de week les in de Dansage Studio te Utrecht van de hoofddocent en enkele keren door een gastdocent op een specifiek thema (zoals danstherapie). Lesdagen duren van 10.00 – 16.30. Je zal deelnemen in een groep van maximaal acht studenten. We kiezen bewust voor kleine groepen zodat jij als student voldoende aandacht krijgt en je zo nog beter kan ontwikkelen als Massage Professional. Je zal gedurende de lesdagen persoonlijke feedback en tips krijgen aangezien we hier tijd en ruimte voor creëren met een kleine groep.

Kosten

De kosten van de opleiding bedraagt €2.295 (in termijn betalen in overleg). Inclusief in dit bedrag: 19 lesdagen, lesmap, video’s, toetsing en examens, materiaal tijdens lesdagen (handdoeken, olie, etc.), en catering tijdens lesdagen. De verplichte literatuur en apps zijn op eigen kosten. Tip: studiekosten zijn gedeeltelijk aftrekbaar bij je persoonlijke belastingaangifte. Lees hier wat voor jou toepasbaar is.

Wil jij graag masseur worden? Neem dan nu contact met ons op en we nodigen je graag uit voor een gesprek om al je vragen te beantwoorden. Verdere informatie over de opleiding vind je hier.

In het nieuwe Massage Magazine (editie 4/2017) staat een interview met Dansage oprichter, Julien Patterson, tijdens het klassieke muziekfestival Wonderfeel.

Hoe is de samenwerking tussen het festival en Dansage ontstaan? Hoe organiseer je de drie massagedagen? Welke rol speelt muziek binnen Dansage? Wat voor muziek gebruik je?…Je kunt het allemaal lezen in onderstaand artikel en op www.massage-magazine.nl.

In het weekend van 21 juli heeft Dansage drie dagen de bezoekers van het klassieke muziekfestival Wonderfeel mogen masseren. Het was een magisch festival waarin we ruim 100 mensen een Silent Dansage of  Dansage hebben mogen geven. Het Gooische Dagblad Gooi en Eemlander heeft er een mooi stuk over geschreven (zie onder).

Wonderfeel festival. Klassieke muziek in de natuur!
Ook dit jaar staat het Dansage® team op het Wonderfeel festival. Je kunt tijdens alle festivaldagen jouw Dansage® boeken tussen 12.00u en 18.00u

Silent Dansage. Een uniek concept van Dansage!
Tijdens de Silent Dansage™ maken we gebruik van koptelefoons. De masseur en de gemasseerde horen dezelfde muziek en zijn geheel afgesloten van omgevingsgeluid. Dit resulteert in een intensere beleving van jouw Dansage®. Massage en muziek komen door het gebruik van koptelefoons nog dichter bij elkaar. Afgesloten van omgevingsgeluid komt de muziek nog meer bij je binnen. Kortom een unieke beleving!

Op vrijdag 17 maart en zaterdag 18 maart staat Dansage weer op de Massagevakbeurs in Hoevelaken (stand 151). Hier kan je kennis maken met Dansage, ontvang je informatie over onze cursussen en kan je een massage sessie ervaren.

Dansage combineert massage, muziek en beweging in een vernieuwende en bijzondere massagestijl. Muziek is emotie, massage is aanraking. De combinatie hiervan maakt Dansage een bijzondere beleving die we graag overbrengen!
Cursussen
Dansage biedt innovatieve massage cursussen aan waarin onderarmtechnieken centraal staan. Wij besteden veel aandacht aan je houding en de algehele Dansage flow. We werken maximaal met acht cursisten, zodat we iedereen ruim voldoende aandacht en begeleiding kunnen geven. Bekijk hier ons cursusaanbod.
Tijdens de beursdagen ontvang je 10% op de eerstvolgende introductiecursus op zondag 23 april. Meld je aan bij onze stand (151).
Dansage op Ibiza
Dansage organiseert unieke massage cursusweken op Ibiza. Voor deze week is een programma samengesteld waarin een heerlijke vakantie en de Dansage cursus centraal staan. Verdere informatie kun je hier vinden.
Wij verwelkomen je graag bij Dansage.

Begin 2017 ontspannen met Dansage!

 

Practitioner II foto   Cursusagenda 2017

CURSUS AGENDA 2017

2017 is van start gegaan en we hebben er zin in! Het cursus aanbod van

februari t/m juni 2017 is bekend. Bekijk de data en schrijf je hier in!

Wees er snel bij voor de introductiecursus op 12 februari.

                                    Er is nog plek!

 

Banner-Sooner-Vakbeurzen-500x94px met foto

MET KORTING NAAR MASSAGE-COMPLEMENTAIR VAKBEURS!

Dansage staat dit jaar weer op de Massage-Complementair Vakbeurs.

En wij mogen jou een korting ter waarde van €5 geven op je entree.

Wat moet je hiervoor doen:

1. Bestel hier je kaarten
2. Vul de unieke code in bij je bestelling: dans 
Veel plezier op de beurs en we zien je graag bij Dansage (stand 151) voor
een heerlijke massage!

 

dansagebon valentijn

Wil je jouw valentijn verassen met een ontspannen moment? Bestel nu
een cadeaubon met een valentijns korting:

Dansage van 60 min van €65 voor €60
Duo Dansage van 60 min van €125 voor €115

Voor het bestellen van een bon stuur een mail naar info@dansage.nl
Deze korting is geldig t/m 14 februari. 
De cadeaubon is 6 maanden geldig na aankoop.

 

Dansage Ibiza Training

DANSAGE TRAINING OP IBIZA 2017

Ook dit jaar geeft Dansage trainingen op Ibiza. Van zondag 7 t/m vrijdag

12 mei zal de Practitioner I cursus op Ibiza plaatsvinden.

Er is nog ÉÉN plek beschikbaar!

Houd ook onze website, social media kanalen en deze nieuwsbrief in de

gaten voor nieuwe data in het najaar! Wat kan je verwachten (in grote lijnen)*:

5 overnachtingen
5 x start van de dag met een licht ontbijt
4 x cursus ochtend van 3 uur inclusief cursus- materiaal en benodigdheden
5 x uitgebreide lunch
2 x diner

* Locatie en dagindeling kunnen per cursusonderdeel verschillen.

Interesse? Vragen? Laat het ons weten via info@dansage.nl en we helpen je graag.

Fijne Feestdagen en op naar een mooi 2017!

dansage-holiday-wishes

CURSUS AGENDA 2017

Het nieuwe cursus aanbod van januari t/m juni 2017 is bekend.

Bekijk hier de data en schrijf je in

dansage-cursusdata-2017-jan-jun