Leer masseren met flow en aandacht

Massage Professional

In de huidige digitale tijd waarin we leven wordt er veel van ons gevraagd. Als tegenhanger groeit de behoefte onder de mensen om meer rust en ontspanning te ervaren. Massage is hierin een belangrijk onderdeel. Het wordt dan ook steeds gangbaarder voor mensen om een massage te ervaren. Een massage is een belevenis en kan je even helemaal uit je hoofd halen en je terugbrengen naar jezelf. Het helpt om te herstellen, vitaal te blijven, bewust te worden en om heerlijk te ontspannen. Het is een eeuwenoud beroep die continue in ontwikkeling is. Van jong tot oud hebben mensen op verschillende lagen baat bij een aanraking en wordt men een gezonder en gelukkiger mens.

Wil jij mensen graag een moment van ontspanning bieden? Wil je graag masseur worden? Lees dan hier verder wat de opleiding tot Massage Professional bij Dansage Massage Opleidingen in Utrecht jou te bieden heeft.

Opleiding 

Als Massage Professional leer je volledige en volwaardige massages te geven om mensen weer met zichzelf in contact te laten komen en op te laden. Tijdens de opleiding tot Massage Professional leer je de basis van massage en zal je uiteindelijk je eigen stijl ontwikkelen. Na afronding van de opleiding tot Massage Professional kan je als masseur aan de slag in je eigen praktijk of in dienst van een bedrijf. De massages die je geeft zijn van ontspannende aard en je beheerst diverse klachtgerichte technieken.

Inhoud

Tijdens de opleiding tot Massage Professional leer je het menselijk lichaam beter kennen op anatomisch en fysiologisch gebied. Ook word je je bewust van je eigen lichaamswerking en hoe deze zo goed mogelijk in te zetten. Je leert waarom en hoe massage kan helpen het lichaam te vitaliseren en vitaal te houden. Daarnaast leer je om een volwaardige en kwalitatief goede massage te geven. Je ontwikkelt de kennis en intuïtie om te bepalen wanneer je wel of niet een massage gaat geven, en zo wel wat de cliënt dan nodig heeft op dat moment. Wat kan je verwachten tijdens de opleiding:

 • Achtergrond massage, intake en anamnese
 • Anatomie en fysiologie van het gehele lichaam: o.a. botten, spieren en fascia
 • Biologische stelsels en stress: wat voor werking heeft stress op ons lichaam
 • Contra-indicaties: wanneer wel of niet te masseren?
 • Werking van bepaalde hormonen: o.a. oxytocine en cortisol
 • Effleurages, palperen, petrissages, fricties: onderzoeken, aanraking en voelen
 • Holistische massage; technieken voor het gehele lichaam: voorkant, achterkant, gezicht en hoofd
 • Verbinding maken en flow creëren in je massage: creëren van een complete beleving
 • Triggerpoint/klachtgericht masseren: basisprincipes en technieken
 • Dansage: forearm (onderarm) technieken voor het gehele lichaam inclusief gezicht. Dansage verbindt massage, muziek en beweging in een bijzondere massagestijl.
 • Danstherapie: dans en beweging ter stimulering van persoonlijke bewustwording en groei
 • Ondernemerschap: waar moet ik op letten als ik een eigen praktijk ga opzetten?
 • Examen theorie en praktijk

We streven ernaar om jou als student inhoudelijk kwalitatieve en vernieuwende lesstof over te brengen, professioneel te begeleiden en persoonlijke aandacht te bieden.

Lees hier onze missie en visie

Duur en opzet

De opleiding tot Massage Professional zal negen maanden (17 lesdagen) duren waar in je om de week les krijgt door de hoofddocent of door een gastdocent op een specifiek thema (zoals danstherapie). Tijdens de massage lessen zullen theorie en praktijk zich afwisselen. Tijdens de praktijklessen zullen studenten elkaar masseren. Op deze manier leer je massages te geven, maar weet je ook hoe het is om een massage te ontvangen en technieken te voelen. Lesdagen duren van 10.00 – 16.30. Je zal deelnemen in een groep van maximaal tien studenten. We kiezen bewust voor kleine groepen zodat jij als student voldoende aandacht krijgt en je zo nog beter kan ontwikkelen als Massage Professional. Je zal gedurende de lesdagen persoonlijke feedback en tips krijgen aangezien we hier tijd en ruimte voor creëren met een kleine groep.

De lessen van de 17-daagse Opleiding zijn opgebouwd uit de lessen van de 10-daagse Massage Training en de lessen van de 7-daagse Dansage Training. De 17-daagse Opleiding wordt afgesloten met een theorie en praktijk examen.

Lesmateriaal

Voor de opleiding tot Massage Professional maken we gebruik van verplichte literatuur en anatomie apps (aan te schaffen op eigen kosten). Tijdens de eerste lesdag zal je te horen krijgen welke deze specifiek zijn. In de eerste lesdag ontvang je ook de lesmap waarin alle lessen zijn uitgeschreven en waarin je je notities en portfolio kan bijhouden.

Opdrachten voor in je portfolio worden in de desbetreffende les medegedeeld. Je zal gedurende de opleiding ook toegang krijgen tot massage video’s gemaakt door Dansage ter ondersteuning van het geleerde in de praktijkles.

Toetsing

Aan het einde van de opleiding zal je een theorie- en praktijk examen doen. In het theorie examen worden vragen gesteld over de geleerde theorie zoals anatomie, fysiologie, contra-indicaties. Tijdens het praktijkexamen geef je een volledige massage op de examinator. Je slaagt voor een examen wanneer je 55% voldoende hebt behaald. Je ontvangt een diploma wanneer je zowel het theorie- als het praktijkexamen hebt behaald, alle portfolio opdrachten juist zijn uitgevoerd en ingediend, 90% aanwezig bent geweest bij de lessen en wanneer je aan de betalingsverplichting hebt voldaan.

Kosten

De kosten van de opleiding bedraagt €2.295 (termijnbetaling in overleg). Inclusief in dit bedrag: 17 lesdagen, lesmap, video’s, examens, materiaalgebruik tijdens lesdagen (handdoeken, overtrek, olie) en catering tijdens lesdagen. De verplichte literatuur en apps zijn op eigen kosten (± €150). Tip: studiekosten zijn gedeeltelijk aftrekbaar bij je persoonlijke belastingaangifte. Lees hier wat voor jou toepasbaar is.

Bij zakelijke facturering zal er 21% btw in rekening worden gebracht. 

Data en locatie

Start zaterdag 18 januari 2025 (overige data volgen voor de eerste reeks van 10 dagen)

De overige 7 dagen worden nader bepaalt.

Om de week zal je les krijgen op zaterdag (onder voorbehoud). Voor aanvang van de eerste les ontvang je het overzicht met de data van alle lesdagen tijdens de opleiding. De lesdagen zullen plaatsvinden centraal in Nederland namelijk in Utrecht: Dansage Studio op het Zwarte Woud 216 in Utrecht. Je kan voor de deur vrij parkeren en de locatie is ook gemakkelijk met de fiets of het openbaar vervoer te bereiken.

Contact 

Wil jij graag masseur worden? Neem dan nu contact met ons op en we nodigen je graag uit voor een gesprek om al je vragen te beantwoorden.