Leer masseren met flow en aandacht

10-daagse Massage Training

In de huidige digitale tijd waarin we leven wordt er veel van ons gevraagd. Als tegenhanger groeit de behoefte onder de mensen om meer rust en ontspanning te ervaren. Massage is hierin een belangrijk onderdeel. Het wordt dan ook steeds gangbaarder voor mensen om een massage te ervaren. Een massage is een belevenis en kan je even helemaal uit je hoofd halen en je terugbrengen naar jezelf. Het helpt om te herstellen, vitaal te blijven, bewust te worden en om heerlijk te ontspannen. Het is een eeuwenoud beroep die continue in ontwikkeling is. Van jong tot oud hebben mensen op verschillende lagen baat bij een aanraking en wordt men een gezonder en gelukkiger mens.

Wil jij mensen graag een moment van ontspanning bieden? Wil je graag masseur worden? Lees dan hier verder wat de 10-daagse Massage Training bij Dansage Massage Opleidingen in Utrecht jou te bieden heeft.

Training 

Je leert in deze training volledige en volwaardige massages te geven om mensen weer met zichzelf in contact te laten komen en op te laden. Je leert basis van massage en zal je uiteindelijk je eigen stijl ontwikkelen. De massages die je geeft zijn van ontspannende aard en je beheerst diverse intensieve technieken.

Inhoud

Tijdens de training leer  je het menselijk lichaam beter kennen op anatomisch gebied. Ook word je je bewust van je eigen lichaamswerking en hoe deze zo goed mogelijk in te zetten. Je leert waarom en hoe massage kan helpen het lichaam te vitaliseren en vitaal te houden. Daarnaast leer je om een volwaardige en kwalitatief goede massage te geven. Je ontwikkelt de kennis en intuïtie om te bepalen wanneer je wel of niet een massage gaat geven, en zo wel wat de cliënt dan nodig heeft op dat moment. Wat kan je verwachten tijdens de training:

 • Achtergrond massage
 • Anatomie
 • Anatomische terminologie
 • Lichaam en stress: wat voor werking heeft stress op ons lichaam
 • Contra-indicaties: wanneer wel of niet te masseren?
 • Werking van bepaalde hormonen: o.a. oxytocine, serotonine en cortisol
 • Effleurages, palperen, petrissages, fricties: onderzoeken, aanraking en voelen
 • Holistische massage: technieken voor het gehele lichaam: voorkant, achterkant, gezicht en hoofd
 • Basis onderarm technieken: rug, nek, schouders
 • Basistechnieken triggerpoint massage
 • Verbinding maken en flow creëren in je massage
 • Ondernemerschap: waar moet ik op letten als ik een eigen praktijk ga opzetten?

We streven ernaar om inhoudelijk kwalitatieve en vernieuwende lesstof over te brengen, professioneel te begeleiden en persoonlijke aandacht te bieden.

Lees hier onze missie en visie

Duur en opzet

De training zal 10 dagen duren waar in je o.v.b. om de week les krijgt van Julien Patterson, massagetherapeut, docent en oprichter van Dansage. Tijdens de massage trainingen zullen theorie en praktijk zich afwisselen. Tijdens de praktijktrainingen zullen studenten elkaar masseren. Op deze manier leer je massages te geven, maar weet je ook hoe het is om een massage te ontvangen en technieken te voelen. Trainingsdagen duren van 10.00 – 16.30. Je zal deelnemen in een groep van maximaal tien studenten. We kiezen bewust voor kleine groepen zodat jij als student voldoende aandacht krijgt en je zo nog beter kan ontwikkelen als masseur. Je zal gedurende de trainingsdagen persoonlijke feedback en tips krijgen aangezien we hier tijd en ruimte voor creëren met een kleine groep.

Lesmateriaal

Voor de training maken we gebruik van verplichte literatuur en anatomie apps (aan te schaffen op eigen kosten). Tijdens de eerste trainingsdag zal je te horen krijgen welke deze specifiek zijn. In de eerste trainingsdag ontvang je ook de trainingsmap waarin alle dagen zijn uitgeschreven en waarin je je notities kan bijhouden.

Je zal gedurende de training ook toegang krijgen tot massage video’s gemaakt door Dansage ter ondersteuning van het geleerde in de praktijktraining.

Kosten

De kosten van de training bedraagt €1.300,- (termijnbetaling in overleg). Inclusief in dit bedrag: 10 trainingsdagen inclusief lesmap, video’s, materiaalgebruik tijdens trainingsdagen (handdoeken, overtrek, olie) en catering tijdens trainingsdagen. De verplichte literatuur en apps zijn op eigen kosten (± €150). Tip: studiekosten zijn gedeeltelijk aftrekbaar bij je persoonlijke belastingaangifte. Lees hier wat voor jou toepasbaar is.

Bij zakelijke facturering zal er 21% btw in rekening worden gebracht. 

Data

Startdatum zaterdag 18 januari 2025 (overige data volgen).

Locatie

De lesdagen zullen plaatsvinden centraal in Nederland namelijk in Utrecht: Dansage Studio op het Zwarte Woud 216 in Utrecht. Je kan voor de deur vrij parkeren en de locatie is ook gemakkelijk met de fiets of het openbaar vervoer te bereiken.

Contact 

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op en we nodigen je graag uit voor een gesprek om al je vragen te beantwoorden.

AANMELDFORMULIER